Inspirationstur til Knuthenlund

Besøg på Knuthenlund. Det økologiske gods.

Den 30. September 2015 var Københavns Madservice på inspirationstur til Knuthenlund Gods på Lolland. Knuthenlund er drevet 100 % økologisk. Formålet med turen var, at få inspiration til hverdagen i Københavns Madservice, så vi kan få endnu flere økologiske produkter i vores produktionen. Som du kan se af billederen, var vi heldige. Det var flot vejr, den dag vi var afsted, så det var muligt, at komme rundt på godset og ser dyrene i deres rette element.  

Knuthenlund drives af Susanne Hovmand-Simonsen, som er 4. generation på godset. Her er baggrunden for driften på Knuthenlund:

"Pr. 1 juli 2007 omlagde Knuthenlund Gods sin drift til økologi og blev dermed en af landets absolut største økologer. Den økologiske produktion er i dag hele basen i Knuthenlunds produktion. I 2009 genåbnede et mejeri, hvor der laves håndlavede får- og komælksoste og yoghurter efter traditionelle håndværksmetoder. Senest er der også kommet en ny serie af kød- og charcutteriprodukter til … fremstillet af lammekød og kød af henholdsvis den originale røde danske ko og den originale sortbrogede danske landrace gris. I dag fylder såvel originale danske racer, som biodiversitet og gamle danske plantesorter en vigtig del af Knuthenlunds produktion. Samtidig er det Susannes mand Jesper Hovmand-Simonsen, som ligeledes er mejerist, der leder både mejeriet og den øvrige fødevareproduktion. "

Du kan læser mere om Knuthenlund og tankerne bag driften på Knuthenlunds hjemmeside