COVID-19:

Vi følger myndighedernes anbefalinger. Derfor påvirker COVID-19 flere af vores tilbud og services. Husk mundbind, hvis du besøger os. Læs mere på kk.dk/corona

Det økologiske Spisemærke

  • ""
De 3 Økologiske Spisemærker

Der findes 3 Økologiske Spisemærker: Guld, sølv og bronze. Det Økologiske Spisemærke er borgerens garanti for, at en vis procentdel af de råvarer, der bruges i produktionen, er økologisk. 

Når man har fået tildelt det Økologiske Spisemærke, vil virksomheden blive kontrolleret hver 3. måned, for at sikre, at man stadig overholder de krav, der er til økologi. På nuværende tidspukt er 60-90 % af de råvarere der bruges i produktionen økologiske, og derfor har Københavns Madservice a la carte fået tildelt Sølvmærket. Der arbejdes stadig på, at en endnu større del af de anvendte råvarer skal være økologiske. 

Ligesom det røde Økologimærke, er det Økologiske Spisemærke, Fødevareministeriets statskontrollerede mærke, for økologi, når du spiser ude eller får bragt mad hjem. Det Økologiske Spisemærke kontrollers af Fødevarestyrelsen, som også administrerere reglerne på området. Fødevarerstyrelsen og Økologisk Landsforening samarbejder om informaton og udbredelse af det Økologiske Spisemærke.